Blog
1815
page-template,page-template-blog-large-image,page-template-blog-large-image-php,page,page-id-1815,qode-social-login-1.1.2,stockholm-core-1.0.8,vcwb,select-theme-ver-5.1.4,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive

Får du også gjort den samme fejl igen?

Og mærker dine stresstegn igen?

Jeg er fri af stress. Eller næsten. Det er faktisk yderst sjældent at jeg mærker en af mine stresstegn. Det smerter i venstre side lige over brystet. Har du et bestemt sted, hvor du kan mærke din stress? Eller er det stadig i hele kroppen?
Jeg har så tit hørt – en gang stress altid stress. Det passer ikke – det er en myte. Man kan godt slippe fri af stress. Jeg ved godt, der er mange som oplever at blive sygemeldt med stress mere end en gang. Egentlig er det jo din krop, som fortæller dig, at der er noget som ikke er godt her. Du får ikke passet ordentligt på dig selv. Har du lært at lytte til din krop, når den giver dig denne besked?
Måske det i virkeligheden er derfor det sker for dig igen. Måske du ikke har fået de helt rigtige værktøjer til at arbejde med dig selv? Måske du ikke har fået arbejdet nok med dig selv? Det er nemt at falde tilbage i gamle mønstre og vaner. Kender du det?

Jeg har altid sagt ja til alle. Hjulpet alle. Glemt mig selv. Jeg nyder virkelig også at hjælpe andre. Det giver mig energi. Men der er også noget som ikke giver energi. Så er det ok at sige nej. Det har jeg lært, og det er ikke uhøfligt at sige nej – det er at passe på sig selv.
Jeg har været igennem rigtig mange ting, min krop har været UDBRÆNDT – og så må jeg jo erkende, at jeg er blevet ældre, så jeg kan nok ikke alt det, som jeg kunne en gang.

Mærk efter indeni dig selv. Hvornår har du sidst sagt ja til noget, hvor du faktisk kunne mærke, at det havde du ikke rigtig lyst til? Det gav dig ikke den rigtigte energi. Hvordan havde du det i din krop?

Jeg oplever at mine klienter, som jeg stresscoacher, kæmper for at finde nye veje. Det ER en svær proces, når du i et helt liv har gjort tingene på en bestemt måde. Det er jo også sådan, du er som menneske og sådan som dine opgivelser opfatter dig.
Nu skal du og dine opgivelser se dig med andre og nye øjne. 
Du vil rigtig gerne finde den nye vej, for du vil rigtig gerne have det bedre. Og det hjælper – med de rette værktøjer. Det hjælper når du accepterer, at det er svært lige nu, og at det skal nok blive bedre. Når du vælger at arbejde med dig selv. Når du vælger at se livet med andre øjne. For du kan få det bedre.

Du kan også som mig blive fri af stress. Det kræver mange valg og fravalg. Nogle af dem er hårdere end andre. Men jeg kan give dig værktøjerne til at mærke, hvornår det er ved at gå galt for dig. Du ved hvornår, du skal stoppe op og gå den anden vej. Og du ved hvornår, du har behov for at få ekstra energi, og hvordan du får enerigen. Altsammen værktøjer du kan bruge, så det passer til dig og det liv, som du ønsker at leve.

Du behøver ikke at stå alene med det. Jeg vil rigtig gerne hjælpe dig, støtte dig og guide dig. Jeg er med dig hele vejen. Både med et stresscoaching forløb og mindfulness, men også ved at svare små beskeder, når det pludselig er ekstra svært. Jeg støtter dig. For jeg ved hvordan det er og føles. Hele min krop har mærket det. Jeg har mærket meget modstand og uforståelse for andre.
Så jeg VED, hvordan du har det.

Du behøver ikke at gå tilbage til gamle mønstre. Du har et valg. Dit valg!

I din hjerne er der en masse små veje – dine veje – dine vaner. Dine tanker og måde at gøre tingene på, vil gå på disse veje. Men du kan godt vælge at lave nye stier og veje. Det kræver et valg.

Er du klar til det valg?
Er du klar til at finde din vej ud af stress?

Jeg vil gerne hjælpe dig på vej. I anledning af at det er mors dag på søndag – får du lige nu 10% på et stress coaching forløb over 5 gange. Normal pris er 3.200 kr. 

Hvis du bestiller din første tid inden 10.5.20 er prisen kun 2.880 kr. 

Bestil din tid her

Det er dit valg – stress mærkes ikke ens, og vi kommer ikke den samme vej ud af det.

Men jeg vil rigtig gerne hjælpe dig med at finde din vej ud af stress.

Skriv eller ring endelig hvis du har spørgsmål. Jeg tilbyder altid en gratis telefonisk afklaringssamtale på tlf. 30299251.

Tak for at du læste med og rigtig dejlig dag.
Kærlig hilsen
A Mindful Life


Mit hjerte brænder for at hjælpe andre ud af stress. Hjælpe dem med at finde deres egen vej ud af stress og til et skønt og mindfuldt liv. Alle fortjener et skønt liv.

Har du brug for hjælp og støtte? Så skriv endelig og lad os tage en snak – så du kan fornemme om det er noget for dig.
Skriv til mig her: annenybo@amindfullife.dk

Hvorfor er det så svært at snakke om?


Er stress stadig et tabu? Kan det være svært at tale om I dit firma? Støtter du dine kollegaer, når de har været nede med stress? Har dit firma overhovedet en stress politik, så man kan komme ordentlig tilbage efter et sygeforløb?
Det er ikke kun i stress situationer, men egentlig i alle situationer, du skal huske at være opmærksom på dine kollegaer. Det er nemlig et fælles ansvar.

Husk stress kan ramme alle – også dig!

Stress er et fælles ansvar og stress kan ramme alle, så derfor er det en god idé at være forebyggende.
Du opdager sjældent selv at du er stresset, men som kollega eller leder kan man holde øje med hinanden. Hjælpe hinanden. Give besked hvis man opdager en kollega, ven eller familiemedlem har stresstegn. Sker der en forandring i den måde din kollega opfører sig på?  For det er vigtigt at stoppe op i tide og ændre på de ting som gør dig stresset, inden man ender i kollaps og med en sygemelding. En sygemelding går ikke kun udover den stressramte, men også kollegaer og firmaet. En stress sygemelding kan koste en virksomhed mellem 300.000 og 500.000 kr. Og koster et menneske så meget af sin livskvalitet samt det kan give så mange følgesygdomme.
 
Har du som virksomhed svært ved at tage den svære samtale, når der opdages stresstegn hos en medarbejder, så kan jeg hjælpe dig med det. Jeg kan også tage samtalen, hvis det først er gået galt. Jeg har værktøjerne til dig, så du kan få øje på, hvad det er som stresser dig og hvad du kan ændre i din hverdag, på arbejdet og i livet. 
 
Da jeg var stresssygemeldt, var det sværeste at jeg følte mig så alene. Jeg manglende værktøjer til, hvad jeg selv kunne gøre anderledes, og jeg manglende i den grad opbakning fra min arbejdsplads, som ikke lyttede til mig og hvad der vil være godt for mig, for at komme ordentlig tilbage efter min sygemelding. Psykologerne gav mig heller ingen redskaber – jeg følte kun, at de lyttede til alle de ting jeg fortalte. Men jeg havde brug for noget, så jeg kunne komme videre og få det bedre, for jeg ville faktisk rigtig gerne arbejde igen. Min krop var ikke som den plejede og jeg kunne ikke de ting, jeg plejede at kunne fra den ene dag til den anden. Jeg lærte dog også, at det tager tid, og man skal have den tid. Men jeg tror også på, at hvis jeg havde fået nogle værktøjer samt haft en arbejdsplads, som støttede og viste anerkendelse, vil jeg have været hurtigere frisk og tilbage.
 
Som stressmentor og stresscoach har jeg fået værktøjerne til at spotte stressen, så man kan nå at lave ændringer – både hos sig selv og på arbejdspladsen – inden det ender i kollaps. Jeg har også værktøjerne til at få en medarbejder tilbage efter stress ved ”12 steps til et stressfrit liv.” Som stresscoach kan jeg hjælpe dig, hvis du er stresset. Jeg er med dig hele vejen, og vi tager det stille roligt. Jeg har fuld forståelse for, hvor svært det hele kan være og hvor uoverskuelig tingene er, så jeg ved derfor, at det tager tid, men man kommer ovenpå igen. Vi tager en ting ad gangen.
 
Hver 4. sygemelding i Danmark skyldes stress, hvilket svarer til at cirka 35.000 danskere hver dag er sygemeldt med stress. Det er et alvorligt problem, så lad os være sammen om at hjælpe, støtte og anerkende hinanden. Det er vigtigt at have et godt arbejdsmiljø for at trives, og vi kan alle være med til at skabe et godt arbejdsmiljø, der hvor vi er ansat.
 
Hvis du er i tvivl, har nogle spørgsmål eller har brug for hjælp til at komme videre, enten med dig selv eller nogle af dine medarbejder/kollegaer, så kontakt mig endelig for en uforpligtende samtale om, hvad jeg kan hjælpe dig med.
 
Book en stress samtale. Find ud af om du er stresset. Jeg laver en test. Der findes 4 faser:

  1. fase: Trivsel ”i flow” – Flow
  2. fase: jeg føler mig presset – Belastning
  3. fase: Lad mig være, jeg har ikke tid – Overbelastning
  4. fase: Jeg kan ikke mere – Kollaps

Jeg ved, man kan føle sig alene, når man har stress. Jeg ved, det er svært. Jeg vil rigtig gerne hjælpe DIG og støtte DIG, så du kan finde din vej ud af stress. Få dit liv tilbage..

Hvor ligger du? Husk det er en god idé at være forebyggende og inden du ender i fase 3 lave nogle ændringer i dit liv.
Efter stresstesten, ser vi på hvad det er som stresser dig. I hverdagen, på arbejdspladsen og i livet. Vi laver en plan for, hvad du kan ændre lige nu.

Kontakt mig gerne for spørgsmål på tlf. 30299251.

Kærlig hilsen

Anne Nybo

A Mindful Life

Hvad skal du bruge mindfulness til?

Der bliver talt meget om mindfulness og du tænker måske, at det ikke er noget, du kan bruge til noget. Det er heller ikke sikkert, for du skal være klar til det, da det er en livsstil at leve mindfuldt.
Mindfulness og meditation er noget man har brugt i Østen i mange år. I omkring 2010 tog Jon Kabat-Zinn det til Europa og har gennem evidens baseret forskning fra 1979 lavet mindfulness med folk, som var ramt af mange smerter eller kroniske lidelser. Folk som havde prøvet meget andet samt medicinske behandlinger - men hvor intet hjalp. Heller ikke på smerte klinkikker, kunne de hjælpe dem. Han inviterede dem til at forsøge sig med en anden tilgang, nemlig at lave mindfulness i 8 uger. En gang om ugen var de hos ham i to timer, hvor de indøvede teknikker og lærte, hvad mindfulness er. De blev bedt om at praktisere mindfulness derhjemme. De havde mange forskellige lidelser fx. kroniske smerter, hjerteproblemer, gigt, cancer, ængstelse og psoriasis. De fik det bedre, smerterne blev mindre, så det hjælper.

Mindfulness hjælper også på stress.
Men det er noget man skal lære. Man skal lære at dyrke sit åndedræt, man skal lære at meditere, og man skal lære at leve sit liv mindfuldt.

Vil du vide mere om mindfulness?
Mindfulness lærer os at vende opmærksomheden mod vores oplevelser og medtage de mere udfordrende aspekter. At være mindful er at blive bevidst om, hvad dine sanser fortæller dig. Er du klar til det lige nu? Ja det er rigtigt at mindfulness stammer fra buddhismen, men hvis du tager mindfulness som din livsstil, behøver det slet ikke at være religiøst.
Jon Kabat-Zinn begyndte som sagt allerede i 1970´erne at undervise i mindfulness, og det virker som om vores liv er blevet mere stressende siden. Stress viser sig alle vegne: på arbejdet, derhjemme, i vores parforhold, i vores pengesager osv. Sammen med stressen kommer vores bekymrende tanker, som skaber frygt og ængstelse, og det påvirker vores kroppe og følelser.

Hvorfor er mindfulness så nyttigt til at reducere stress?
Det handler ikke om at prøve at reparere grundende til stress eller forsøge at slippe af med vanskelighederne, men det handler om at træne sig til at kigge på vores vanskeligheder og udforske dem - sådan som de opleves lige nu. Det er først, når du begynder at se godt efter og udforske, hvad der virkelig foregår i dit liv, at du kan træffe nogle kloge valg og finde de handlinger, der skal til. Mindfulness inviterer dig til at indse og udforske dine problemer og give dem din fulde opmærksomhed.

Stil dig selv følgende spørgsmål:
- Hvilke former for stress er der i mit liv i øjeblikket?
- Hvilke tanker dukker op i min hjerne?
- Hvordan reagerer jeg i øjeblikket?
- Er det meget anderledes end det plejer?

Det er en nem måde lige at stoppe op på for at se, om du har lidt for travlt og dine handlemønstre er anderledes, end de plejer. Kortvarig stress er ikke usundt. Stress er vores krops naturlige reaktion på en opfattet trussel. Problemet kommer, når du ikke får stoppet op og ændret på dårlige handlemønstre, så du risikerer, at det kan føre til en kollaps. En trussel kan både komme udefra, men også indefra (vores bekymrende tanker).

Lær at passe på dig selv - du kan ikke være noget for andre, hvis du ikke er noget for dig selv først! Hvis du bliver bekendt med dine vante stressmønstre, og istedet tilgår dine problemer med mindfulness, gør det dem mindre skræmmende. Du kan være forberedt, når du rammes af stress ved at udføre øvelserne regelmæssigt. Når du bliver mere bevidst om dig selv og signalerne i din krop, samt når du ved, hvad der vil hjælpe dig i de forskellige situationer, kan du undgå at blive sygemeldt med stress. Du kan vælge at passe på dig selv og opbygge en form for en værkstøjskasse, du kan benytte, når det bliver nødvendigt. Du kan nemlig aldrig vide, hvilke udfordringer livet bringer dig - så det er godt at være forebyggende.

Har du brug for hjælp til, hvordan du skal integrere mindfulness i din hverdag?

En spadseretur og ud at nyde naturen er en nem måde at være mindful på. Det giver energi samtidig med, det er en fornuftigere måde at nærme sig sit problem på - end at lade tankerne blive for magtfulde. Der findes flere måder, og jeg vil gerne dele ud af min værktøjskasse.

Hvad er fordelene ved mindfulness?
- Det kan hjælpe dig med at få en større tilknytning til dig selv.
- Det hjælper dig med at se tingene i lidt større perspektiv ved at træde tilbage og se tingene klarere.
- Du kan blive opmærksom på, at vanskelighederne kan komme af dine egen reaktioner.
- Du kan selv vælge, hvordan du vil møde dine vanskeligheder.
- Du kan selv vælge, hvor du vil placere din fokus.
- Du kan lære at lytte til din krop og dens signaler.
- Det kan give dig en følelse af, at du har større kontrol over dit eget liv.
- Du lærer en masse om dine egne handlemønstre og vaner.
- Du opnår højere livskvalitet og sænker dit stressniveau.
- Du får din krop og dit sind med i din hverdag.
- Du lærer at passe på dig selv.
- Du lærer at sætte pris på dig selv og se på dig selv med venlighed.
- Du lærer at vælge de aktiviteter, dig giver dig energi.
- Du lærer at se, hvordan tingene er lige nu.
- Du lærer at se dine tanker klart og ikke lade dig styre af dem.

Det er en livsstil - og det er et valg du tager.
Mindfulness er bevidst nærvær i øjeblikket. Et accept af nuet - både det indre og det ydre - præcis som det er. Det er kærlig venlighed mod dig selv og andre.
Træning af mindfulness sætter dig i stand til at lære at "surfe på livets bølge". Du har altid et valg: Nærm dig dine problemer med mindfulness og lad ikke dine tanker styre dit liv. Vores historie hænger sammen med vores tanker, der skaber vores overbevisninger - og disse kan ændres.

Vil du godt vide lidt mere om mindfulness og prøve det af? Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få min e-bog: Mindfulness - Indfør det nemt i din hverdag. Du kan også booke tid på mit hold
https://www.amindfullife.dk/bestil-en-tid/ (se under events) eller kontakte mig, hvis du ønsker at vide mere samt få flere værktøjer til din værktøjskasse.

Gider vi snart høre mere om stress?

Det synes jeg, for det er efterhånden et stort samfundsproblem i Danmark. Det er ikke kun folk på arbejdsmarkedet der oplever stress. Det er også unge studerende og ja børn i folkeskolen. Der ses også oftere at børn og unge udvikler enten angst eller depressioner bl.a. pga. stress. De unge føler et større og større pres, hvilket gør de udvikler stress eller angst, da de er nervøse for ikke at være gode nok 

Hos psykiatrifonden kan du læse om, hvad stress er, og de har i juli 19 lagt helt nye tal op for, hvor mange patienter i Danmark i en seks måneders periode der var registreret med stress-symptomer eller en diagnose, der indikerer stress. Tallet er cirka 75.000 patienter. Det synes, jeg er mange.

At være en af dem som får stress er ikke nemt. Stress er jo ikke en sygdom, men en belastningsreaktion og kan være rigtig svær at forstå, hvis man ikke har prøvet det på egen krop. Desuden er det, det ord som ofte bliver brugt i mange situationer , når folk føler de har travlt. Men det er ikke nødvendigvis stress.

Jeg tror, der er mange som tænker: jeg kommer ikke til at gå ned med stress. Nogen kan måske ikke helt sætte sig ind i hvad det er. Jeg tænkte det også, men det ramte mig. I en meget voldsom grad med en masse efterfølgende virkninger. Min krop var simpelthen overbelastet i en arbejdsrelateret stress. Udover hovedpine, migræne, mavepine, svimmelhed, smerter ved hjertet, sussen i kroppen, nemt ved gråd, lyst til at gemme mig væk og meget mere, ja så endte jeg også ud i et mavesår og det hele endte med at jeg valgte at sige mit job op, for at få helt ro i mit hoved og min krop. Hvad skulle jeg så? Der skulle et stort mod til at sige op fra mit drømmejob uden at vide, hvad jeg så skulle. Jeg vidste, jeg ikke skulle meldes ledig, så jeg hele tiden skulle søge job, så for at få helt ro gik jeg en tid i møde uden indkomst. Det kan nu også være stressende, men lige der var det en nødvendighed.

Jeg startede så med at læse til Life Mastery Master coach, hvor jeg gennem et dybdegående arbejde med mig selv og en overbygning som coach i dag har valgt at springe ud som selvstændig coach og mindfulnessinstruktør. Jeg skal til oktober læse til stressmentor. Jeg vil nemlig rigtig gerne hjælpe andre mennesker ud af stress. Eller hjælpe dem før de får stress. Det er også et stort tab for en virksomhed, når medarbejderne er sygemeldt i længere tid. Og hvordan skal de lige få taget ordentlig imod medarbejderne, når de kommer tilbage til jobbet igen? 

En af de ting som jeg synes var rigtig svært da jeg var sygemeldt med stress, var at jeg følte mig meget alene. Selvom jeg havde en meget stor opbakning på min hjemmefront, så er stresssymptomerne så svære at beskrive, at man ikke føler sig forstået. Man kan jo heller ikke lige se, om en person har stress. De ser jo meget normale ud. Hvorfor opfører de sig så ikke som de plejer? Det kan være rigtig svært at være social, selvom man før var meget social. Pludselig kan det blive for meget og man har bare brug for at komme hjem. Det kan være svært for andre at forstå.

Når du kommer tilbage til arbejdet skal der også tages ekstra hensyn. Du kan ikke lige starte op på 100 % igen, og der vil være ting du er mere overfølsomme overfor end før. Fx larm. Det er ikke alle arbejdsgivere, der er gearet til at tage godt imod en medarbejder, når de kommer tilbage. Det kan der være mange årsager til. 

Grunden til at jeg læste til coach, stresscoach og stressmentor er netop at jeg vil hjælpe andre – både ansatte og virksomheder – med at få medarbejderne godt tilbage efter syge forløb. Eller spotte uhensigtsmæssigheder inden det går galt. 

Jeg vil rigtig gerne anbefale dig at læse bogen: Kort & godt om stress af Yun Ladegaard m.fl. Enten hvis du har stress, har haft, tror du er ved at få det eller er pårørende til en, som har stress. Den er nem og hurtig at læse samt giver et fint overblik over, hvad stress er. Selvom den måde fysisk og psykisk stress viser sig hos et menneske er meget forskellig, så kan bogen alligevel give et lille overblik.

Jeg har prøvet forskellige ting for at komme ud af stress – og ja arbejdet rigtig meget med mig selv. Det der har virket for mig, har været mindfulness, meditation og restorativ yoga samt selvfølgelig coaching, så jeg har fået øjnene op for nye veje for mig. nye måder at se tingene på samt støtte til at nå mine mål.

Føler du dig stresset? Eller kender du en som gør? jeg vil rigtig gerne hjælpe dig på vej. Også før det ender ud i en sygemelding. Book en tid til coaching (husk der er rabat lige nu), kontakt mig for en uforpligtende samtale eller tjek min hjemmeside for gode tilbud. Jeg har lige nu en Fokus klub for stressramte, som måske er noget for dig. Det vil glæde mig, hvis jeg kunne få dig på rette vej.

Af hjertet tak fordi du læste med

Kærligst Anne

Foto: Bettina Ejlersen

Lytter du til din krop?

Vi knokler alle rundt hele ugen med job, familie, hjem. sport – ja hvad der nu skal til for at få det hele til at hænge sammen.

Vi glæder os til weekenden for så skal der rigtig slappes af. Dog skal der måske også lige laves noget i hjemmet, haven, børnene skal have ekstra opmærksomhed, og man skal også lige have set nogle venner/familie samtidig med det hele bare skal se ud som om, man har total styr på det.

Men husker du at lytte til din krop og tage de pauser, du har brug for?

Det kan være en god gammeldags morfar # 20 – 30 minutter hvor du ligger og lader din krop slappe helt af # 10 – 20 minutters meditation # læse lidt i din yndlingsbog # se et afsnit af din favorit serie # gå, cykle, løbe en tur, danse # høre en poadcast # det kan være hvad som halt, som du føler er det rigtige for dig, og som gør at du lyttede til din krop, som fortalte dig den havde brug for hvile og ro. #detbehøverikketagelangtid

  • Jeg nåede ikke at male karmene i køkkenet i weekenden – jeg tog en morfar, for det fortalte min krop mig * # Alt er godt #